donderdag 28 januari 2010

In de lappenmand...

…ja, weer grieperig. Helaas hebben de mandarijnen en de saunadag hun werk niet goed gedaan. Maar na een dag in bed hangen wel tijd en zin om bij te lezen op alle blogs.


Wat een leuke reacties hebben jullie op m’n vorige post achtergelaten!
Hier wat antwoorden op jullie vragen of opmerkingen.
Mickey is inderdaad een Westie (West Highland White Terriër) of ook wel een Cesear-hondje genoemd. En een terriër is het zeker want er zit wel pit in. Volgens de boekjes zijn Westies geen schoothonden maar Mick ligt het liefst iedere avond bij zijn baasje op schoot…hij adoreert hem en blijft net zo lang kijken en bedelen tot hij erbij mag liggen.
Buiten zijn vindt hij heerlijk en ondanks dat hij in z’n 11e levensjaar zit rent hij graag achter de fiets aan en kan uren lopen. Neus in het gras en snuffelen maar want je bent natuurlijk wel een jachthond van oorsprong.
Naast zijn hondenbrokjes krijgt hij wel eens een hondensnoepje, hij weet precies in welke keukenla de pot staat en hoeft maar te horen dat die opengaat of hij staat al naast je. Een stukje ei of kaas vindt hij ook lekker en sinds kort is Mick verslingerd aan worteltjes...
Slim zijn ze wel, 1 x per jaar gaat hij naar de dierenarts voor z'n inentingen, zodra hij voor de deur staat, slaat hij op tilt en begint te bibberen. Geen land meer mee te bezeilen. Net als in de auto. Als we hem meenemen is dat vaak naar het bos of strand of naar mijn ouders waar hij ook in vakanties heen gaat. Op de snelweg is hij aardig rustig maar zodra hij 'ziet' dat we er bijna zijn dan gaat de sirene loeien: raampjes dicht en radio dan maar hard aan want hij stopt niet tot hij eruit kan.
Het Kralingse Bos maar ook het Lage Bergse Bos met de Schotse Hooglanders zijn favoriet. En lekker uitwaaien op het strand in Kijkduin doen we ook graag met hem. Dagelijks lopen we 3 x met hem in het park bij ons voor de deur, door weer en wind. Met erg kou of warmte passen we het rondje aan, voor baas en hond...
En ja, hij gaat iedere 6 weken naar de trimster, ze is zelf een fervent Westieliefhebster en ze woont in de wijk dus ideaal. Eerst gingen we 1 x per 3 maanden maar hij was na een maand of 2 vaak zo vies dat we hem dan zelf in bad moesten doen en aangezien hij niet van water houdt was dat altijd een hele klus. Nu gaat hij dus wat vaker en ze knipt 'm dan minder kort.
Mick is trouwens een echte allemansvriend, iedereen die binnenkomt wordt hartelijk begroet, of het de vriendinnen van E zijn of een onbekende monteur: het maakt niet uit. Kom maar binnen!
Het laatste bijzondere is wel dat hij naar dieren op TV kijkt. Hij hoeft maar een dier in z'n ooghoek te zien, van spin tot walvis, van mammoet tot vlieg, het maakt niet uit. Hij rent naar de TV en staat er vrolijk kwispelend en blaffend bij. Ook muziekjes van reclames waar een dier in voorkomt herkent hij vaak en dan komt ie even kijken! Hij houdt niet van voetbal op TV (lastig bij ons) en gaat dan gauw naar boven bij E op haar kamer liggen.
Dit was Mickey's verhaal, vernoemd naar Mickey Mouse. We hopen nog heel lang van hem te mogen genieten!!!

Lieve groetjes,
Jolanda

9 opmerkingen:

 1. Ha ha wat een leuk verhaal over je schattige hondje. Als ik in Kijkduin ben (vlakbij ons huis) kijk ik goed of ik dit hondje zie. Want dan komen jullie er vanzelf achter aan.... Wij hebben een eigenwijze Teckel. Dus wie weet.
  Sterkte met je griep. Lieve groet , Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zooooo, wat een leuke beschrijving van Mickey
  zonder mouse ;-))
  Beterschap hoor en groetjes,
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Jolanda de omschrijving van Mickey, ze zijn zo heerlijk pittig, en die van ons klimt ook ongeveer in de TV als er dieren op het scherm te zien zijn. En dan de fabel dat ze zeggen dat dieren geen TV kunnen kijken, nou zeker wel hoor, die van ons gaat er echt voor zitten. En je uitleg van iedere zes weken naar de trimster is me nu duidelijk. Ik kam hem dagelijks en knip om de paar dagen z'n voetjes en oortjes en oogjes bij. En eigenlijk moet ik zeggen dat hij in die drie maanden nog behoorlijk schoon is. Je borstelt alle vuil er ook weer makkleijk uit. Schattig der foto hoe hij eigenwijs in z'n mandje ligt. En die van ons is ook zo'n vrijdoos, vind dat wel erg leuk hoor.

  BETERSCHAP, hoop dat je snel weer de oude bent.

  Lieve groet,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meisje toch......beetje ziekjes...
  daar helpt in jou geval maar een ding aan,rustig aan doen....en optijd je mandje in voor 'n goede nachtrust!
  Bedankt voor je lieve reactie,dat doet me goed!!
  Mensen die het van zó dichtbij meemaken of meegemaakt hebben kunnen de nare en vaak droevige situatie begrijpen.
  Wat een pittig troeteldiertje dat hondje van jullie!!
  Zorg goed voor jezelf Jolanda......en slaap lekker en lang!!
  Beterschap!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jolanda,

  Beterschap!! Wat leuk om meer over Mickey te horen. Jullie boffen maar met hem en hij met jullie :-)!

  Een fijn weekend!

  Lieve groet, Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jolanda,
  Ik zag dat je me aan het volgen bent..:-)
  dus ik dacht, even kijken
  ziet er gezellig uit hier!
  ook nog niet zo lang aan het bloggen
  en bezig met picasa enzo, herkenbaar.
  grappig, dat hondje van jullie
  wat ziet ie mooi wit!
  groetjes en succes met je blog!
  wilmi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk verhaal Jolanda! Mickey is een ondernemend en pienter hondje denk ik zo. Ik heb een beagle en schrijf ook regelmatig over haar. Een van haar vrienden is trouwens een westie. Hij heet Frederik en is een kleine dondersteen. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldig lief beestje heb je en ik wens je van harte beterschap,fijn weekend voor zover het mogelijk is,groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo is het maar net. Dat jullie nog lang saampjes mogen genieten van elkaar.
  Snel beter worden hoor....
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen

Supergezellig dat je een berichtje achterlaat, thanx!
Lieve groetjes, Jolanda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...