zaterdag 27 maart 2010

De tuin in


Wat een mooie dagen hebben we gehad! Het werd 21 graden in onze achtertuin...nu weer even terug naar af maar toch, we hebben van de lente geproefd!


Ineens zie je alle vaste planten uit de grond schieten: vrouwenmantel, distel, akelei, anemoon, gebroken hartje,....ieder dag zie je wat nieuws...ook de vergeet-me-nietjes komen overal naar boven.


Het geheel oogt nog wat kaal, maar daar komt gauw verandering in. Door de buxus, toverhazelaar en helleborus is de tuin ook in de winter en het voorjaar nog leuk.


De lieveheersbeestjes of kapoentjes zijn ook al weer volop aanwezig. Naast de vrolijke noot die ze brengen met hun felle oranje kleuren zijn ze ook erg nuttig want ze eten bladluis.
Er zijn verschillende kapoentjes met wisselende kleuren en aantal stippen. Dit heeft te maken met het soort luis dat ze eten, op welke soort boom of struik en het gebied waar ze voorkomen.
Daarnaast vind ik ze ook nog erg lief om te zien...

Fijn weekend,

16 opmerkingen:

 1. ohhh, die thermometer.....Heerlijk was het, hè?
  Dat belooft wat hoor voor van de zomer! Ik denk inderdaad dat je tuin straks prachtig is, wat een prachtige planten heb je staan!
  Fijn weekend verder, Nieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk die lentedagen, het is nu wat kouder maar nog steeds prima om in de tuin te werken, nauwelijks regen. Wat is dat mooi die collage met opkomend pril groen.

  nog even en dan barst het los. Dat de lieveheersbeestjes alweer masaal aanwezig zijn is prachtig soms zitten er hele groepjes onder een blad. Het kapoentjesverhaal en de verschiollende kleuren en verschillende luizeneters dat wist ik niet. Leuk om te weten,

  Nu genieten, fijne avond, groeten Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lief he, die lieveheersbeestjes. Van tuinplantjes heb ik niet zoveel verstand. Heb voor t eerst wat grond rond het huis en hoop gezellig wat kleur aan te gaan brengen.
  Groetjes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat was het genieten hè...ik heb mijzelf woensdag ook echt in het zonnetje gezet...een heerlijke stoel, ogen dicht en een uurtje genieten van de zon! Heerlijk was dat! In de tuin loopt inderdaad al van alles uit, leuk om te volgen hè?

  Nog een fijn weekend! Lieve groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kapoentje ? Nooit van gehoord! Vandaag was het hier in Noord Holland bewolkt en regenachtig jammer genoeg. Het is altijd zo leuk als de zon op je verjaardag schijnt... Het schijnt gesneeuwd te hebben toen ik werd geboren 39 jaar geleden. Dus ook dat kan in Maart! Bij mij loopt er nog niet veel uit maar ik heb denk ik wat latere planten staan. zucht.. ik kan de bloemen en planten wel de grond uitkijken! Binnenkort maar es naar het tuincentrum voor de kale plekken die je nu ook weer ziet. En dan weer oppassen dat ik niet te grote struiken koop want we hebben niet zulke hele grote borders. Het was weer leuk lezen bij jou in ieder geval.

  Wens je nog een fijne avond en zondag,
  Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk,heerlijk....zo alle dagen zien wat er ontluikt in het tuintje.
  Vrouwenmantel vind ik zó mooi,vooral 's morgens als de dauwdruppels er op blijven liggen, maar in ons tuintje wil die niet zijn.....;-(pluk wel af en toe wat van dat fluwelige blad bij dochterlief.
  Wat leuk van de kapoentjes(streektaal?)
  Ben ff gaan Google en ik leer elke dag nog......jeetje.....wist niet dat er zóveel te vertellen was over het Lieveheersbeestje,kwam deze informative site tegen: stippen.nl

  We zien vast nog wel jullie mooie bloeiende tuin in de zomer....

  Lieve groetjes en fijn weekeind.
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 7. waar woon jij? het was hier echt heul koud vandaag....12

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja het was echt heerlijk!!! Maar ook vandaag heeft hier de buitendeur open gestaan en hebben we de hele dag in de tuin gespeeld en gewerkt!
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk he, even die echte lentedagen, en inderdaad, je ziet het groen uit de bodem springen. Heb een flinke slag gemaakt in de tuin, en laat mijn lijf nu even bijkomen, wie weet volgende week weer verder!
  groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Jolanda,

  Ook al is het nu nog kaal.....het wordt een plaatje straks, als ik al die plantennamen hoor dan kan ik me al een voorstelling maken.
  Genieten hé van de lente heerlijk hoor, hoop dat het zonnetje snel weer terug komt.

  Fijne zondag!

  Lieve groetjes Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hello Jolanda! A warm and sunny day...it's fantastic and your garden looks very pretty!!!
  Thanks to join my giveaway and...yes I'll post some images about the walls!
  Happy Sunday!
  Vale

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk om onder al die bladeren dat frisse nieuwe groen te ontdekken en er zijn ook al weer zoveel beessies :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Jolanda, wat een heerlijke 'buiten'post. Ja het is echt genieten hè met die prachtige dagen die we hebben gehad, maar vandaag valt het hier ook best mee, af en toe schijnt het zonnetje. Ik ben ook weg van die kleine lieveheersbeestjes, wat leuk dat ze ook de naam Kapoentje dragen, dat wist ik niet.
  Geniet van de zondag.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk om alles weer te zien groeien en bloeien. Hoe gaat het nu met je? Geniet maar lekker van het mildere klimaat nu. En vanavond blijft het weer langer licht, is het niet heerlijk.
  Groetjes Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk he, de lente. De laatste dagen is het wat minder helaas, maar we hebben al mogen proeven! Er ligt vast meer in het verschiet.
  Ik volgde je al met mn eerste blog, en ben nu voor het gemak met mn nieuwe ook volger geworden.
  Groetjes he,
  jacqie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja ja jaaa, dat dacht ik al wel, de mooiste kleur blauw!! Jeetje, ja dan loop ik toch al 1,5 jaar dagelijks aan je deur voorbij..... grappig zeg!
  Woensdag rond 12:15 uur zwaai ik naar je. Leuk! Een hele fijne namiddag en avond. Veel groeten van Saskia

  BeantwoordenVerwijderen

Supergezellig dat je een berichtje achterlaat, thanx!
Lieve groetjes, Jolanda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...