maandag 15 juli 2013

Zonnige Zeeuwse fietstocht


Zaterdag maakten we een fietstocht door Zeeland. We starten in Kloetinge vlakbij Goes. De route zou 33 km zijn, niet te lang dus dan hadden we lekker veel tijd om foto's te maken en af en toe een terrasjesstop te doen. Het bleken er 43 te worden...maar wel een prachtige route!


Door het Zeeuwse landschap vol met fruitbomen. De hoge hagen erom heen houden de wind tegen want waaien doet het er altijd.


Het landschap is erg afwisselend en daar hou ik wel van. Deze on-Nederlandse koeien waren zo fotogeniek, dus even afstappen voor deze dames. 


Via Yerseke naar Wemeldinge en fietsten we over de dijk langs de Oosterschelde.
Er werd flink gezocht naar mosselen en oesters denk ik. Ook zagen we duikers en was het gezellig druk. Bij Kattendijke draaiden we weer het groen in.


Natuurlijk eindigden we in Goes, op een rondje door het drukke centrum kwamen we 2 prachtige kerken tegen en daar houden we van!
De Grote of Maria Magdalenakerk en de Heilige Maria Magdalena staan tegenover elkaar.... 2 Heel verschillende kerken maar beide erg mooi. 
De eerste om de mooie kroonluchters en het orgel, en deze hieronder om de prachtige muurschilderingen en beeldhouwwerken.


 
En ze staan zo samen op het plein. 


Onze tocht eindigde weer in Kloetinge, een schattig dorpje.We hadden een heerlijk weekend, en kregen al een beetje het vakantiegevoel...
Voor mij nog 1 week werken, en de laatste loodjes voor de kinderen hier. Een drukke week vol met groep 8-musicals, afscheid van collega's, nieuwe kinderen die komen wennen, interne verhuizingen...en o ja er moet ook nog gewerkt worden!13 opmerkingen:

 1. Wat is Zeeland toch mooi. Je hebt een flinke tocht gemaakt, goed hoor. Ik doe het je niet meer na.prachtige foto's van o.a koeien en kerken. Ik ben ook gek op kerken, zal er altijd in gaan als het kan. En als het orgel dan nog speelt ben ik helemaal blij. Sterkte in melaatse schoolweek van dit jaar.
  Lieve groeten van Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nederland kent veel mooie plekjes, jullie fietsroute was ook de moeite waard zo te zien. Met zo'n heerlijke dag fietsen komt het vakantiegevoel vanzelf.

  Succes met de laatste week en daarna lekker genieten van een fijne vakantie. Ik wens jullie heel veel plezier! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie route hebben jullie gefietst, Nederland heeft eigenlijk zoveel mooie plekjes. Helemaal niet nodig om naar het buitenland te gaan eigenlijk..
  Succes met je laatste werkweek..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk dat Hollandse landschap!!
  Fijne werkweek.
  Gr. mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige fietstocht was dat!
  Een mooi landschap en prachtige oude kerken.
  Ik wens je heel veel sterkte met de laatste loodjes op school. Zo'n laatste week is altijd een beetje druk en chaotisch. Maar daarna lekker vakantie!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jolanda,
  Je hebt het allemaal prachtig weergegeven. Wat is Zeeland dan toch mooi hè?
  De kerken vind ik ook heel mooi. Wij houden ook van kerken bekijken, kunnen het nooit laten er even binnen te gaan. Volgende week gaan we naar Roemenie en we hopen daar ook een paar, liefst heel oude, kerkjes te bekijken...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Jolanda,
  Ik zie toevallig deze post van je! Leuk om het eens via "andere ogen" te zien! Je bent ook door ons dorp gefietst! Je hebt mooie foto's gemaakt! Het is voor ons allemaal bekend terrein maar zelf vindt je het dan "gewoon" maar als ik het nu zo zie is het toch erg leuk!
  Fijne vakantie!
  groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk zeg,zo'n fietsroute in Zeeland!!!

  Dacht eerst tijdens het lezen van je post dat je 43 terras stops gemaakt had,hi,hi......nee het zijn gefietste kilometers;-)

  De Charolais runderen zijn zó fotogeniek,ze poseerde lang geleden voor mijn camera in Normandië,stonden vlakbij het landhuis wat wij verschillende keren huurden tijdens vakantie.

  De mooie kerken waar jij binnen ging daarvan is de eerste in gebruik voor kerkdiensten van de Protestantse gemeente Goes, maar wordt daarnaast gebruikt voor uiteenlopende activiteiten en commercieel verhuurd aan ondernemingen en particulieren.
  De andere is voor de Katholieken,prachtig die muurschilderingen.

  Goed vooruitzicht bijna vakantie!!!

  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat hebben we toch een mooi land. Hoe ouder ik word, hoe meer ik dit ga genieten en ontdekken. Prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. What a beautiful trip for you! I so love this area and your photos are stunning! Wishing you a happy work week. It is nice to be able to take trips like this to help maintain ones soul! Hugs to you my friend. xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. you have a great blog ^ ^
  you want to follow each other?
  follow me and let me know with a comment
  and follow you too :))


  kisses
  http://lemonchicbeautyfashion.blogspot.it/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zag dat jij mij bent gaan volgen, dus kwam zo terecht op je blog. Viel gelijk met mijn neus in de boter (Zeeland), een heerlijke provincie waar ik veel kom. Het zijn dan wel geen Ned. koeien, maar ook de Charolais koeien vind ik prachtig, wat een mooie foto's. En Rotterdam zie ik, dat is ook mijn stad, vroeger voor mijn werk nu om te winkelen. Ik ga je ook volgen.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen

Supergezellig dat je een berichtje achterlaat, thanx!
Lieve groetjes, Jolanda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...