donderdag 14 augustus 2014

Piazza San Marco
Het San Marcoplein is de meest toeristische attractie van Venetië. Als je zo kijkt lijkt het wel mee te vallen met de  drukte maar ik sta nu helemaal aan de achterzijde van het plein. Rechts zie je de Campanile, de bijna 100 meter hoge klokkentoren. Erachter de Basiliek van San Marco. Links zie je de bogengalerij met winkels en restaurantjes.

De Basiliek is prachtig met alle mozaïeken, koepels, bogen en beelden zoals je kunt zien maar de rij wachtenden die binnen een kijkje wil nemen errrrg lang, dus niet gedaan. Al schijnt het binnen wel heel erg mooi te zijn.


Piazza San Marco is erg groot en loopt door aan de zijkant van de basiliek, dus je hebt best de ruimte om lekker rond te kijken ondanks de drukte. Het plein is wereldberoemd om zijn duiven en omdat het regelmatig onder water loopt. Dan worden de vlonders en loopplanken uitgelegd om iedereen droge voeten te laten houden.

Onder een van de bogen zit een heel beroemd café dat heet Florian. En als je weet dat mijn man Floor heet, is dit natuurlijk een foto waard! Het is er te sjiek om wat te drinken maar wel leuk om even naar het orkestje te kijken.Na de drukte van het plein duiken we in de volgende post nog een keer de rustige straatjes en steegjes in en kijken we vooral naar boven.
En wat een leuke praktische reacties op de vorige post, over het vervoer over het water!


8 opmerkingen:

 1. Een mooi plein en wat een drukte. Geen wonder natuurlijk want dit trekt toeristen aan. Wij hebben ook een paar keer de afweging moeten maken om ergens in een hele lange rij te gaan staan, maar met 35 graden in de volle zon was die keus vlot gemaakt. Wel jammer maar gelukkig was er bij jullie aan de buitenkant ook veel moois te zien.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jolanda,
  In eerste instantie dacht ik ook, jee het valt wel mee met die drukte op dat plein....tot ik de verdere foto's zag. Ik zou ook niet in zo'n rij gaan staan... Ik ben heel benieuwd naar je volgende post met kleine straatjes, waar het ongetwijfeld heel wat rustiger zal zijn...
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben de Basiliek destijds (zo'n 20 jaar geleden) wel bezocht, maar toen stonden er nog geen rijen. Onvoorstelbaar die drukte die nu overal ontstaat. Toerisme is toch echt een goudmijn! Het is prachtig daarbinnen, zeker het grote mozaïekplafond! En van boven heb je een geweldig uitzicht! Wij hadden destijds mijn schoonouders meegenomen (wij verbleven in Istrië en maakte hier een dag-uitstapje van). Toen wij naar binnen gingen, werd mijn schoonvader tegen gehouden: hij voldeed niet aan de voorschriften dat je er 'kuis' moest uitzien. Hij had een korte broek aan, die net boven de knieën eindigde...wat hebben we 'm daarmee nog lang geplaagd...een té sexy schoonvader, haha.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om daar lekker rond te slenteren....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Indrukwekkend, Jolanda!
  Wat een prachtige bouw en zoveel details en schilderingen.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De gebouwen, de schilderingen en alle details.....ik kan me er zo aan vergapen!!
  Ik hou er van.. en het was weer heerlijk om mee te genieten, dankjewel! Gelukkig is er nog een post om naar uit te kijken.

  Arme schoonvader van Peetje!! haha

  Wens je nog een fijne avond!

  Lieve groet, Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wauw! wat een heerlijke luchten ook! indrukwekkend allemaal. Mooi in beeld gebracht. Jammer dat t daar zo druk was.

  BeantwoordenVerwijderen

Supergezellig dat je een berichtje achterlaat, thanx!
Lieve groetjes, Jolanda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...