zondag 30 november 2014

Nog even in 2014


Wat een mooie 11e maand van 2014 hebben we gehad. 
Het weer was top, de Sint kwam aan, ik was weer in de Markthal en op allerlei ander mooi plekken in Rotterdam. Maar ook in Londen! Wat hebben we daar genoten vorig weekend.
Allerlei nieuwe dingen in huis, het kleed ligt en nieuwe eetkamerstoelen zijn besteld. We gaan ons opmaken voor kerst, ik ben al helemaal in de stemming door Christmas in Londen.


zaterdag 29 november 2014

Niet zelf gebreid


Nee dat kan ik echt niet...zo'n heel kleed breien:)
We zagen dit kleed liggen bij Loods 5 en zeiden direct: dit is 'm!


Grijs en aqua, echt mijn kleuren. Het lijkt of dat het er altijd heeft gelegen.Het past gewoon in het hele plaatje.
Ons oude kleed, dat we nog helemaal niet zo lang hadde,n moest weg omdat Micey er zoveel op had geplast in zijn laatste dagen. We kregen het echt niet meer schoon.


En een klein beetje kerst is al in huis binnen geslopen, een lekker wollig boompje. Het past mooi bij het nieuwe sfeertje.. 
Na Londen ben ik al helemaal in Kerststemming. Ik kan niet wachten! De volgende post gaan we weer sfeer kerstproeven in Londen. Zou zo terug willen....


Fijn weekend allemaal. 


donderdag 27 november 2014

Topweekend Londen!


Afgelopen weekend waren we in Londen! 
Kerstsfeer proeven en genieten van deze heerlijke stad in deze gezellige periode van het jaar.
En dat is gelukt. In deze post een eerste verslag van de dingen die we deden dit weekend. De komende tijd zal ik nog wat meer laten zien maar nu een verslag dwars door londen.
We beginnen hierboven met de ingang van het warenhuis Selfridge, een van de vele prachtige warenhuizen  die we hebben bezocht. En wat zijn ze allemaal uniek!
Naast de metro is ook de dubbeldekker een heerlijk vervoermiddel. Bovenin en dan het liefst vooraan heb je een supermooi uitzicht.
s Avonds brachten we een bezoekje aan Winterwondeland in Hydepark, dat die dag was geopend. Ik had er wat over gelezen maar het overtrof alles. Een combinatie van kermis, kerstmarkt, ijsbaan, circus, Duitse bierkramen en een grote muziektent. En ook nog eens sfeervol gebracht, het kan.
Daarna terug de stad door om lichtjes te kijken.


Boven een blik in Oxfordstreet en hieronder Regentstreet. Vorige week waren de lichtjes met groot spektakel ontstoken.


Ook deze straat in Soho ziet er sfeervol uit.De volgende ochtend begon met een bezoek aan Westminster Abbey. Binnen mag niet worden gefotografeerd maar het is erg indrukwekkend om tussen de pracht en praal een tour te doen. Toen we buiten kwamen was er al een hele lange rij.


Het was redelijk droog hoewel de lucht de hele dag grijs bleef. Maar we hebben toch genoten van al die echt Londense plaatjes. 
Na een rondje bij de goed bewaakte Houses of Parliament en de Big Ben wilde ik graag naar Tower of London. Hier stonden honderdduizenden ijzeren poppies (klaprozen) die waren neer gezet ter herdenking van de eerste wereldoorlog, die 100 jaar geleden begon. Rondom de muren van het complex kleurde de gracht rood. Een groot gedeelte was al weg en werd weggehaald, we waren net op tijd om het laatste stukje te zien.

En overal is wel iets moois te zien. Boven de Towerbrug en hieronder zie je een uitzicht op de Thames en de Big Ben in de schemering.


De laatste dag, zondag, zou ene regendag zijn en dat klopte ook. We waren voorbereid en hadden een dag in het museum ingepland. Vorige keer waren we er even binnen gelopen: musea zijn nl gratis in Londen. Nu dus een langer bezoek langs de prachtige zalen met schilderijen vanaf 1200 tot nu. Nog niet alles hebben we gezien omdat we ook de (betaalde) tentoonstelling over Rembrandt hebben bezocht. Deze komt in februari naar het Rijksmuseum en is zeer de moeite waard.


Als afsluiting het sfeervolle Covent Garden met op de voorgrond een mini dubbeldekker beschilderd met poppies. Eigenlijk een kleine samenvatting van ons weekend!
Ik heb nog een voorraadje foto's van allerlei mooie (kerst)plekjes dus er komt meer. Kan ik zelf ook nog een beetje nagenieten.dinsdag 18 november 2014

Terug naar de zomer


Met deze miezerige dagen, ben ik eens gaan zoeken in mijn fotomappen om een mooie post te maken. Helaas, niets meer in het archief. Ja, heel veel Rotterdamfoto's, maar die laat ik natuurlijk op mijn Rotterdamblog zien.
Dus ik dacht, we gaan even terug naar juli. En al hebben we in Italië ook behoorlijk wat regen gehad, we hadden ook mooie dagen en uren.
Hier een serie van een wandeling van de camping in de Dolomieten naar een meertje in de buurt.
Ik krijg alweer zin in de zomer!  


Het was een wandeling van zo'n 3 kwartier en omdat het regelmatig regende kwamen we een aantal watervalletjes tegen.
Het water in de meertjes is zo blauw, heeft vast met het kalksteen te maken.


Bij het meertje aangekomen plonsden we er natuurlijk lekker in! Heerlijk dat frisse bergwater.
Ik zou zo weer een duik willen nemen.
Er staan nog mooie foto's van onze week in de bergen op mijn computer: bezoekjes aan de mooie steden Trento en Verona en prachtige bergroutes. Heerlijk om de komende tijd af en toe terug te gaan naar de zomer.

Komend weekend gaan we een paar dagen naar Londen, alvast wat kerstsfeer snuiven. Heeft iemand nog tips, laat het me weten!


zaterdag 8 november 2014

No place like home....
Na drukke werkdagen is het heerlijk om thuis te komen.
In de tuin geeft de heide kleur. Het ziet er er allemaal nog steeds groen uit door de zachte temperaturen van de laatste maanden.


De kaarsjes gaan aan.
Op het theetafeltje staan kleine zwart-wit bakjes die Eva meebracht uit Zuid Afrika.
En....Happiness is not a destination, it's way of live!
En zo is het.
Fijne zondag allemaal.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...