zondag 1 februari 2015

Verona: van de Arena naar Piazza Erbe


Verona is na Venetië de grootste stad van Noord Italië. We brachten er een aantal jaar geleden al eens een bezoekje en wilden graag nog een keer terug. 
Verona is beroemd om zijn 'Arena' en 'Piazza Erbe', waar we in deze post naar toe gaan. We hebben ook nog een aantal prachtige kerken bezocht, maar die bewaar ik tot een volgende post. 
We wandelen vanaf de parkeerplaats langs de rivier de 'Adige', die door de stad heen kronkelt, naar de brug 'Ponte Scaligero' met het 'Castelvechio' dat in de 14e eeuw is gebouwd. Er schijnt een prachtig museum in te zijn gevestigd maar wij houden het bij de buitenkant, die is al mooi genoeg.

Aan het 'Piazza Bra' ligt de 'Arena'. Dit is het op 2 na grootste amfitheater ter wereld. De beide anderen liggen in Rome en Napels. 
In 30 na Chr. werd de 'Arena' voltooid en in het begin kon vrijwel de gehele bevolking van Verona erin plaatsnemen om de gladiatorengevechten te zien. 
Later werd het vnl gebruikt voor markten, tentoonstellingen en opera's. Opera's worden hier trouwens nog steeds opgevoerd in de zomermaanden.
  
Op het plein voor de 'Arena' zijn allemaal terrassen waar veel gebruik van wordt gemaakt, want de temperatuur kan in de zomer aardig oplopen. De rijen voor het bezoeken van de 'Arena' waren heel erg lang. In de zomer van 2009 waren we er waarschijnlijk 's morgens al erg vroeg want we hebben ook de 'Arena' van binnen bekeken.

Er wordt druk gebouwd aan de decors voor een opera.
Hieronder zie je de oude ingangen en hekken waardoor gladiatoren en wilde dieren binnen kwamen. Ondergronds waren er hokken voor leeuwen en tijgers.
De 'Arena' is 139 x110 m en op de 44 rijen stenen banken kunnen nu zo'n 25000 mensen plaatsnemen. Als je ooit gaat, neem wel een kussentje mee want het is niet echt comfortabel om hier uren te zitten.


Vanaf het plein lopen we over de 'Via Mazzini' met mooie winkels naar het 'Piazza Erbe'.
De huizen zijn hier zo mooi dat ik omhoog blijf kijken naar de balkonnetjes !

'Piaza Erbe' is een gezellig marktplein omringt door de oude 'palazzi van de Scaligeri', ooit de paleizen van de heersers van Verona. Nu staan er de marktkramen en zijn er terrassen en winkeltjes.
Maar de gebouwen met de mooie beschilderingen, ademen nog de sfeer uit van toen .
Je kan je wel voor stellen dat we hier lang rond hebben gekeken.

Midden op het plein staat oa een fontein met het beeld van de 'Madonna van Verona' uit 1368. Bij de vele marktkraampjes zijn nu souvenirs te koop maar ook vroeger was er een markt waar kruiden werden verkocht. Ook was hier het Romeinse forum.Doorlopend naar 'Piazza del Seignori' zien we het beeld van de middeleeuwse dichter 'Dante' die in Verona woonde tijdens zijn verbanning uit Florence.Verder lopend door de straatjes komen we langs de 'Santa Maria Antica', een klein Romaans kerkje uit de 7e eeuw waar we helaas niet in kunnen. Maar ook de buitenkant is prachtig en boven de ingang zie je trouwens een overkapt graf.

Verona is een prachtige stad om door te wandelen. Druk in de zomer maar als je de winkelstraten verlaat is het in de kleine straatjes al veel rustiger. We hebben ook een aantal kerken bezocht, hele fraaie! Maar daarover in een volgende post meer.8 opmerkingen:

 1. Ik kijk mijn ogen uit! Wat een heerlijke plaats Verona. Haha, ik krijg ook altijd pijn in m'n nek van het naar boven kijken in die typische straatjes. Soms erg vervallen, maar o zo sfeervol met die balkonnetjes. Gelukkig breken ze daar niet zo snel iets af, waardoor dit allemaal bewaard is gebleven! Puur genieten, deze post!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. From these photographs, I can tell why you wished to return for another visit to Verona. What a beautiful place, with its mixture of very old places and completely up to date energy!

  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is Italië toch prachtig! Je krijgt acuut zin om in de auto te stappen en af te reizen :-)

  Fijne week Jolanda!

  Liefs, Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is het daar toch mooi.
  Over twee weken gaan we naar Trento.
  Hoop dat een bezoekje aan Verona er in zit dit jaar.
  Vooral na deze foto's ..
  Lijkt me heel leuk.
  Lang geleden dat we daar waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige foto's Verona staat ook nog op mijn verlanglijstje. Op je andere site kon ik geen reaktie kwijt maar ook daar heb je weer schitterende foto's en wat leuk dat je ook naar " Wat maken we nou" bent geweest.
  En ook weer bedankt voor je reaktie op mijn site.
  groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Your photos really make me want to visit this city. The old bridge is really incredible. And I love the paintings on the walls of old buildings, it's very pretty.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Your photos are beautiful! Thank you so much for sharing this fascinating tour.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik was nog niet weg! In had deze post nog niet gelezen….
  Schitterend, ik waande me echt even in Italië! Bedankt voor het genieten!

  BeantwoordenVerwijderen

Supergezellig dat je een berichtje achterlaat, thanx!
Lieve groetjes, Jolanda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...