vrijdag 6 maart 2015

Een feestje vieren in Barcelona!En we hadden wat te vieren, want 25 jaar getrouwd zijn is tenslotte niet niks:)
Omdat we allemaal houden van reizen en nieuwe steden zien, zijn we met ons gezin naar Barcelona gegaan. 4 dagen genieten van de stad, elkaar en de zon. 
Want die kwam de eerste middag door en is niet meer weg gegaan! 
Na een ontspannen vliegreis en aankomst in ons mooie appartement, zijn we s middag lekker het centrum in gewandeld. Richting de oude stad, Barri Gotic, waar de straatjes nauw zijn, de pleintjes gezellig en je talloze restaurantjes en winkeltjes kunt vinden.

En waar de sinaasappels al aan de bomen hangen. Dit is toch niet te geloven! Maar ze waren echt.
De Gotische wijk is het oudste deel van de stad en rond het jaar 0 is dit gebied door de Romeinen gekozen om Barcinia te stichten. 
Helaas bleef er niet veel van over in de middeleeuwen en verrees hier Barcelona. Zoals het overal gaat wilden de rijk geworden bestuurders de oude stad vervangen door een nieuwe. Dus daarvoor in de plaats kwamen grote gotische kerken en paleizen, die nu nog te bewonderen zijn.De prachtige kathedraal La Santa Creu i Santa Eulalia, waar honderden jaren over is gebouwd en die pas af was in de 19e eeuw, is een bezoekje waard. Als je binnenkomt word je overvallen door het prachtige plafond en de enorme kroonluchters.

In de zijbeuken zijn kapellen te zien met mooie beelden en afbeeldingen. Heel bijzonder waren de kaarsjes die je aan kon steken....De prachtige koorbanken uit de 15 e eeuw zijn versierd met mooi houtsnijwerk dat de lijdensweg van Christus uitbeeld. En zijn beschilderd met allerlei wapenschilden van vooraanstaande lieden en Europese koningen.


De anderen zijn met een klein liftje de toren in gegaan en hadden dit uitzicht! Ik bleef deze keer beneden, in een andere kerk ben ik wel tot het puntje gegaan. 
Toen we weer buiten kwamen was de lucht blauw en scheen de zon. 


Verder en op weg naar de Rambla. Een brede, door bomen omzoomde, promenade waarlangs de auto's rijden. En vol kraampjes en terrassen.
In de 4 dagen dat we in Barcelona waren, zijn we er regelmatig overheen gelopen. Vandaag zijn we naar de Mercat de la Boqueria gegaan. 
Mercat de la Boqueria is een van de mediterraanse markthallen waarop onze Rotterdamse markthal is gebaseerd en dus extra leuk voor ons om te bezoeken. Er zijn veel overdekte markthallen in Barcelona en de inwoners van de stad doen hier ook nog graag hun boodschappen.
Kleurrijk, vol lekkere hapjes en mooie producten is de Boquaria een feestje om rond te lopen.


En met een aantal leuke barretjes die ook in onze markthal te vinden zijn. Leuk om te zien hoe verschillende elementen terugkomen en om inspiratie op te doen en sfeer te proeven.Tot zover deel 1 van onze citytrip. Ik heb nog veel foto's, dus de komende weken zullen er nog een aantal posten volgen van ons bezoek aan deze heerlijke stad!
Fijn weekend allemaal.


10 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met jullie 25-jarig huwelijksfeest! Leuk om dit in Barcelona te vieren. Jullie hebben geboft met het mooie weer, in de zon ziet de stad er toch mooier uit dan met een grijze lucht. Ik herken uiteraard diverse plekjes die wij vorig bezochten tijdens onze rondreis door Spanje...leuk om terug te zien.

  Fijn weekend. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto´s en Proficiat met jullie 25 - jarig huwelijk.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om jullie reisverslag te lezen en de foto's te bekijken. Zou wel weer een keer terug willen naar deze mooie stad.
  Groet, Margo (casadinarda.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd met jullie zilveren huwelijksfeest! Heel leuk om dat als gezin in zo'n prachtige stad als Barcelona te vieren. Ik ben gek op deze stad en geniet dus erg van je foto's!

  Fijn lenteweekend,
  liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel hartelijk gefeliciteerd met jullie 25-jarig huwelijk Jolanda. Dat is toch een beste mijlpaal... En hoe leuk om dan met je hele gezin naar zo'n mooie stad als Barcelona te gaan. En hoe fijn voor ons dat je er zoveel mooie foto's hebt genomen. Ik heb genoten van dit eerste deel ervan...
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hartelijk Gefeliciteerd met jullie 25-jarig huwelijksjubileum!
  Wat leuk om het op deze manier te vieren!
  Wat een prachtige foto's van Barcelona laat je ons zien!
  Ben heel benieuwd naar de rest!
  Een heerlijk lenteweekend gewenst!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig Barcelona... wij waren er ook voor ons 25 jarig huwelijk! Zalig!
  Dankjewel voor de prachtige foto's. Dat is weer even mee genieten.
  Gefeliciteerd met jullie Zilveren Jubileum!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk idee om het in Barcelona te vieren, nog gefeliciteerd en bedankt voor de mooie foto's, Ik kijk uit naar deel 2.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte gefeliciteerd met jullie zilveren huwelijk! Ik had al een beetje een vermoeden dat dit de reden was van jullie reis ;-) Wat mooi om het met elkaar te vieren in deze prachtige stad, waar ook een beetje sfeer van Rotterdam is te proeven. Prachtig allemaal, heerlijk om mee te mogen genieten! De zon scheen speciaal voor jullie!

  Wens je nog een fijn weekend!
  Liefs, Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heerlijk en wat geweldig dat jullie 25 jaar getrouwd zijn! Van harte gefeliciteerd daarmee.
  Wij waren met ons 25 jarig huwelijk in New York. In Barcelona zijn wij nog nooit geweest, het is toch wat.
  Onze twee kinderen wel, dus we kennen de verhalen.
  Jouw foto's zijn prachtig.
  Binnenkort toch ook maar eens een stedentripje boeken :-)
  Groetjes,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen

Supergezellig dat je een berichtje achterlaat, thanx!
Lieve groetjes, Jolanda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...