woensdag 25 maart 2015

Nagenieten op z'n Spaans


Dit is toch genieten: al die heerlijke Spaanse tapas en pinchos, de leukste restaurantjes, pleinen, mooie architectuur, hier en daar wat geschiedenisles en voor ieder wat wils om te bezoeken.
Kijk nog maar eens mee in mijn laatste Barcelonapost! 


restaurantje bij de haven met een hele leuke inrichting en lekkere tapasPlaca Reial, is het bekendste plein van Barcelona in het hart van het centrum, net naast de Ramblas. Het plein heeft een typische mediterrane uitstraling mede door de enorm hoge palmbomen. Onder de arcadebogen zitten terrassen van de vele restaurants en bars die het plein rijk is. 
De lantaarnpaal hieronder is trouwens weer een ontwerp van Gaudi. 
Het is er enorm gezellig, veel toeristen en een enkele zwerver zoals je de overal in de stad tegenkomt. selfieeee

Ook op en aan de Ramblas is veel te zien. Prachtige panden en architectuur, veel terrassen, bloemenkramen, straatartiesten en allerlei ander vertier.Aan het eind (of het begin) van de Ramblas staat een enorm beeld van Christoffel Columbus, 50 meter hoog.
Het standbeeld is ontwikkeld ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in 1888 dat plaatsvond in Barcelona. Waarom juist deze plek is gekozen voor het plaatsen van het monument heeft te maken met de aankomstplaats van Christoffel Columbus na zijn ontdekking van Amerikade kabelbaan vanuit de haven naar de berg Montjuïc
Onze zoon en schoondochter wilde graag het Barcelona stadion Camp Nou bezoeken. Wij waren er zo'n 15 jaar geleden al eens geweest dus we hebben het overgeslagen. Maar de tour door het stadion is erg leuk, weet ik nog.


En dan gaan we Barcelona weer verlaten. Vanaf Placa Catlunya aan het eind van de Ramblas kun je met de Aerobus in een half uur naar het vliegveld, ideaal dus. 
Dit zijn onze laatste blikken op Barcelona. Vanuit het vliegtuig kijken we naar de lichtjes en weten dat we vast nog eens terugkomen naar deze gezellige, mooie stad aan de Middellands zee!10 opmerkingen:

 1. Mooi getimed, dat zonnige Barcelona, op zo'n natte sombere dag als vandaag. Jullie hebben ongetwijfeld genoten.
  En...wat zien die tapas er lekker uit, tja, het is ook al bijna weer etenstijd.
  Groet, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat jullie zo genoten hebben. Het is inderdaad een mooie stad en als dan ook de zon zo heerlijk schijnt...wat wil je dan nog meer ;-)!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's. En terwijl ik die laatste zin lees komt er nieuws over het vliegtuig wat ook vanuit Barcelona was vertrokken, maar waarvan zij helaas nooit thuis konden vertellen hoe leuk ze het daar hadden gehad.
  Gelukkig kunnen jullie wel terug kijken op een prachtige reis samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hebben jullie in die paar dagen toch veel gedaan en gezien! Wat een mooie herinnering heb je daar van!
  En zoals Lia al schreef: je bent ook weer veilig thuisgekomen en hebt wat te vertellen!

  Groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke foto's! Heb genoten van je verslag over Barcelona. En zo leuk de plekjes te herkennen. Elk jaar tijdens onze vakantie doen we een dagje Barcelona. We zijn nu al vaak geweest en het verveeld werkelijk nooit en elke keer ontdekken we weer wat nieuws. En dan de sfeer, ik hou er van! Om nog maar over het heerlijke eten te zwijgen. En nu.....heb ik heimwee ;) Maar dank je wel voor het delen met ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig weekend hebben jullie gehad, Jolanda!
  Wat zullen jullie hier nog vaak aan terugdenken en terugkijken.
  Ik heb genoten van al je reportages.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze post lees ik nu deze week dat vliegveld vanuit Barcelona in de bergen is neergestort. De inzittenden hebben ook vast selfies en foto's gemaakt..Jouw plaatjes zijn prachtig, maar het gevoel zal voor jullie ook best dubbel zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wanneer ik je foto's zie wil ik met vakantie. Het liefst meteen! Wat een weer is het vandaag he?! Daar word je niet vrolijk van. Leuke foto's ook van je man en dochter! Tot heel gauw!

  Een goede week en fijne Paasdagen.

  Liefs, Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. WAT een leuke vader&dochter foto!!!!
  En ik sluit me aan bij madelief, IK WIL OP VAKANTIEEEEEEEEE!!!!!!!!
  Barcelona, voor jullie nu een hele mooie herinnering aan een bijzonder dag in jullie leven!
  tot snel
  liefs
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen

Supergezellig dat je een berichtje achterlaat, thanx!
Lieve groetjes, Jolanda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...