zaterdag 16 mei 2015

Life is better at the (Dutch) beachVoor mij is het strand de meest ideale plaats om even uit te waaien, je hoofd leeg te maken en te ontspannen. Buitenlandse stranden zijn heerlijk, en het is er vaak wat warmer dan hier, maar het prachtige brede Noordzeestrand is toch ook wel bijzonder mooi.
En dan hoeft het niet warm te zijn, als de zon schijnt is het al gauw lekker op een plekje uit de wind. 
Op Hemelvaartsdag zochten we het strand van Kijkduin weer eens op. En omdat de temperaturen niet echt hoog waren, viel het met de drukte erg mee.
Het voordeel van Kijkduin is dat je er gratis kunt parkeren op een plek vlakbij zee. 
Er zijn veel leuke en heel authentieke strandtenten, van luxe tot lekker basic. En het is nog niet zo toeristisch als bijv. Scheveningen of Zandvoort.
Hierboven zie je in de verte de Rotterdamse Maasvlakte met alle bedrijvigheid. 
Hoek van Holland, Rotterdam aan het strand, ligt ook die kant op. 
De zee bij de zandmotor is een ideale plek voor kitesurfers die hier dan ook in grote getale te zien zijn, als het waait.

En na een wandeling langs de waterlijn is het lekker genieten van een heerlijke lunch in de zon!De duinen zijn hier weer terug gebracht in de oorspronkelijke staat de afgelopen jaren. Veel begroeiing is weg gehaald en het zand heeft weer vrij spel.
De jutterskeet bij de fietsenstalling lijkt op de foto wel een soort hut op een onbewoond eiland:)
Kijkduin ligt op een steenworp afstand ven Den Haag, maar je kunt hier vandaag ook een prachtig fietspad door de duinen volgen langs de hele kustlijn. 
Op de boulevard zijn wat winkeltjes en restaurantjes die ook in de winter open zijn.


Je hoeft niet ver te reizen voor het strandgevoel, dat kan ook aan de Nederlandse kust. 
Na een middagje Kijkduin kan ik er weer even tegen: life is better at the beach! 9 opmerkingen:

 1. Dat vind ik absoluut nog wel eens jammer, dat wij zover van het strand vandaan wonen. We komen er graag maar veel te weinig. Het liefst op een zonnige en niet al te warme dag, zodat het er niet super druk is. Wat een geluk dat jullie er zo dichtbij zitten. Heb er helemaal beelden bij dat het strand je favoriete plek is om uit te waaien!

  Fijn weekend nog! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk stukje is dit zeg. Je kunt je zo voorstellen hoe het is om daar met een graadje of 25 rond te wandelen... En dan op zo'n lekker terrasje te zitten en daar van zo'n verrukkelijke lunch te genieten... Zo lekker ontspannend en zo helemaal zomer...
  Maar voor nu eerst maar even van dit weekend genieten...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk een dagje aan het strand!
  De zee is altijd zo aantrekkelijk.
  Mooie foto's heb je gemaakt. De paardenhoofden zijn ook erg mooi!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke foto's!....fijne zondag liefs Ria. ..!...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de Nederlandse kust heel mooi. Er is van alles te zien, en juist als het niet zo toeristisch is vind ik het fijn.
  Geniet nog steeds van je mooie foto's. Volg al je posten nog steeds, maar laat niet meer zoveel reacties achter door allerlei drukte.
  Fijne Zondag
  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's! Ik ben het helemaal met je eens. Strand in het buitenland is mooi maar het strand in ons eigen landje is minstens zo mooi!
  Fijne zondag. Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jolanda, how interesting to see these views of the Dutch coastline. I have seen it in paintings, of course, but seeing you photographs and reading your descriptions have given me such a good idea of what a Dutch beach is truly like. Many thanks.

  All that sky, the ever changing surf and the quiet shoreland must make for excellent relaxation. Just looking at the photos has relaxed me! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, wat een heerlijke post! Strand is bij mij altijd genieten. Daar hoeft het niet warm voor te zijn, soms zelfs juist niet. Want dan is het meestal lekker rustig.
  Je hebt prachtige foto's gemaakt, vooral die van dat day-bed met oranjekussens en daarachter dan het strand. Maar ook die met het strandhuis van Robinson Crusue, hihi. Je waant je dan toch even op een onbewoond eiland, waar Vrijdag dan naar je toe komt lopen met de vraag: wilt u slagroom op uw warme chocomelk...? hihi....
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk he het strand, soms kom ik er echt te weinig...

  BeantwoordenVerwijderen

Supergezellig dat je een berichtje achterlaat, thanx!
Lieve groetjes, Jolanda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...