maandag 10 augustus 2015

Aan de oevers van de Loire


 

Onderweg naar de Atlantische kust hebben we overnacht in Tours. We hadden gehoopt er in de middag aan te komen maar door het drukke verkeer onderweg en een Tomtom die ons over de Peripherique door Parijs stuurde op vrijdagmiddag, weer het wat later. Rond half 6 waren we in het hotel en na een opfrisbeurt en wat te hebben gegeten, hebben we toch nog genoten van deze mooie stad aan de oevers van de Loire.

 

Het Hotel de Ville (stadhuis)  ziet er meestal prachtig uit in de Franse steden. Hier dus ook met de kleurrijke bloembakken en bloemperken bij de fontein. Heerlijk om hier op onze 1e avond rond te lopen, we zijn weer in Frankrijk!!!
Tours is een middelgrote stad met zo'n 135.000 inwoners en was ooit tijdens de 100 jarige oorlog zelfs de hoofdstad van Frankrijk. In de stad stad zijn talloze prachtige gebouwen te vinden zoals de kathedraal Saint-Gatien en de Abdijkerk St. Julien. Naast de gewone winkelstraten staat Tours bekend om de vele markten. Er worden er gedurende de week meer dan 30 gehouden door de hele stad heen. Deze markten variëren van de gewone groente en fruitmarkt tot antiek en brocantemarkten. Helaas dus niet voor ons tijdens onze avondwandeling.De winkelstraten waren leeg op futuristische trams na, erg grappig tegen de achtergrond van de oude panden, die sinds 2013 door de stad rijden.
We liepen de straat door en zagen in de verte al de brug over de Loire.


Wat is dit een leuke plek om je avond door te brengen. 
Gezellige eettentjes, een BBQ, een drankje onder de bomen aan het water en alles in een ongedwongen sfeertje. Het deed me denken aan de foodtrucks die je de laatste tijd vaak op festivals ziet.
Omdat we weer op tijd weg wilden de volgende dag zijn we niet zo lang gebleven maar dat Tours hoog op ons lijstje staat om nog eens te bezoeken is wel duidelijk!
Een paar jaar geleden hebben we trouwens gefietst in het gebied bij de Loire en waren we ook al eens in Tours. In een heel ander gedeelte zoals je op de foto's HIER kunt zien.
Het is de ideale plek om hier vanuit bijvoorbeeld de vele kastelen in de omgeving te bezoeken.

Maar wij gaan op naar de oceaan....


9 opmerkingen:

 1. Jolanda, thank so much for sharing these lovely late summer views of Tours with us. It's fun to imagine what it would be like to actually be in France, as I look at your photographs.

  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke vakantie post....welkom thuis liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hoor, mijn lijstje is weer aangevuld met Tours! Lijkt me trouwens heerlijk om met z'n tweetjes door Frankrijk te rijden en op de bonne-fooi ergens te stoppen waar het leuk is. Ik heb je vorige post ook even bijgelezen en genoten van je prachtige foto's!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een prachtige stad Jolanda! Leuk al die vakantieposten :-) Je doet zoveel ideeën op!

  Fijne avond!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jolanda,
  Wat moet dat heerlijk zijn zeg, op een mooie avond op zo'n terrasje zitten. Dat ziet er echt heel sfeervol uit.
  Ik ben heel benieuwd naar het vervolg.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook al ben je er op doorreis, als je in zo'n mooie stad aan het wandelen bent, is de vakantie toch al echt begonnen. Zucht...het is een luxeprobleem, maar er zijn zoveel plekken in Europa die ik graag zou willen zien, terwijl het lijstje alleen maar langer wordt. Want De Loire komt daar nu dus ook op te staan ;-). Frankrijk is gewoon een heerlijk vakantieland!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie plaatjes van een mooie stad. Heel sfeervol.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige foto's, Jolanda!
  Heerlijk om daar zo even doorheen te wandelen op doorreis, dan is de vakantie echt begonnen.
  Fijne dag!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk dat jij mij gevonden hebt, en ik nu dus jou :) Je maakt werkelijk prachtige foto's, ik geniet en ben vol bewondering!! Heerlijk om hier even rond te neuzen, ik ga je volgen! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen

Supergezellig dat je een berichtje achterlaat, thanx!
Lieve groetjes, Jolanda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...