vrijdag 14 augustus 2015

Going to the beach


We zijn gek op het strand en de zee in alle jaargetijden maar zeker in de zomer. We komen er helemaal tot rust, op onze handdoek in de zon, of als het te warm is, onder de parasol. Een boek mee, of de e-reader tegenwoordig, en tussen de middag lekker lunchen op het strand met een stokbroodje. 
Dus onze eerste vakantieweek moest een strandweek worden, en het liefst met zo min mogelijk afleiding zoals leuk dorpjes en stadjes. Dus we kwamen uit bij de Atlantische oceaan aan de westkust van Frankrijk. We waren hier jaren geleden al eerder geweest en het is een topplek als je van zon, zee en strand houdt. Niet zo druk als in Zuid Frankrijk, niet te warm (wij hadden 25-30 gr) en prachtige stranden. In Mimizan plage brachten we dus onze eerste week door.


Onze municipal-camping lag zo'n 10 minuten lopen van het strand, langs de bossen en over een duinpad.
Dus deze weg gingen we dagelijks.
We hebben geen camping geboekt voor onze vakantie, dat doen we bij voorkeur niet want dan kunnen we gaan waar de zon ons brengt.
En we hadden geluk want dit was de eerste op ons lijstje en er was gelijk plaats!
Bovenaan het duin keken we altijd kijken op het bord waarop staat hoe laat het hoog en laag water is en wat de temperatuur die dag is. En dan even genieten van dit prachtige uitzicht!
De oceaan hier kan behoorlijk ruw zijn. Het is niet echt geschikt om er met kleine kinderen heen te gaan want zwemmers mogen er vaak de zee niet in ivm de hoge golven en stromingen.
De zee gaat hier zo te keer dat we deze bij onze tent hoorden, dag en nacht. Wat een heerlijk geluid.
Surfers mogen wel altijd het water in omdat zij met een plank het water opgaan.
Het verschil in eb en vloed is groot en wordt bereikt in maar een paar uur. In de diepe plassen die dan ontstaan, kunnen de kleintjes toch nog lekker spelen.
De strandwacht is trouwens altijd aanwezig en 'fluiten' regelmatig mensen uit het water.  Surfers zijn hier in grote getale te zien. Er worden veel lessen aangeboden en er zijn surfkampen. Op onze camping was ook een surfkamp voor tieners. Mijn dochter heeft dit ook 2 jaar gedaan, een paar uur per dag surfles en verder samen met de andere surfers op het strand en de camping, allerlei activiteiten doen.


Er wordt dus heel wat afgesjouwd met planken en borden!Aan het eind van de middag lopen we weer terug naar onze tent.
Douchen, wat te eten maken en lekker luieren....we hebben best een beetje heimwee naar dit rustige groene plekje.Fijn weekend allemaal.
Het wordt helaas geen strandweer maar wat hebben we een mooie weken gehad!

de foto's zijn op verschillende dagen gemaakt vandaar de kleurverschillen. we hebben ook enkele dagen met wat bewolking gehad. en toen had ik net m'n camera meegenomen...


12 opmerkingen:

 1. Een vakantie is er ook voor om uit te rusten en te ontspannen...dat hebben jullie in de eerste week volop gedaan en gelijk heb je. In Cannes was het erg warm op het strand, het zand was overdag te heet voor je voeten. We zijn er dus niet eens zo heel veel geweest en als we er waren, zaten we lekker onder een parasol. Fijn dat jullie daar zo genoten hebben!

  Fijn weekend en liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo te zien was er heel veel ruimte op het strand. Een heerlijke plek om lekker uit te rusten.
  Groet, Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's! En wat een geweldig strand! Ik kan me voorstellen dat je een beetje heimwee hebt. Wij zijn ook naar zee in Zuid Frankrijk geweest en ik verlang nog dagelijks naar het heerlijke eenvoudige leventje ... van camping naar strand daarna zwembad of andersom :)!
  Fijn weekend. Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne plek om vakantie te vieren :) Je zou er heimwee naar krijgen... De rust en natuur spatten van je foto's af, heerlijk om mee te mogen genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben net als jullie veel van het strand genoten. Alleen dan wel in eigen land, en op onze manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh Jolanda, how relaxing that uncrowded beach looks. It's grand that your family were also able to camp nearby. I love the idea of taking a ten minute walk to the beach. With all that sunny open space, I do hope that you used lots and lots of sunscreen!

  Thank you so much for sharing the fine photographs. xo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig gezicht Jolanda, al die mooie strand plaatjes. Ik snap zo dat jullie genoten hebben. Ik vind vooral die laatste strandfoto heel mooi waar je zo goed de kracht van de golven kunt zien.
  Ik ben heel benieuwd naar je vervolg...
  Fijn weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Door je foto's ruik ik het strand en de zee. Ik ben geboren en opgegroeid aan de kust en heb zoveel aan het strand gezeten dat ik nu niet echt meer hoef. Ik wandel er nu liever over.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De verrukking ten top!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Af en toe vind ik het wel eens jammer dat ik geen strandmens ben....
  Wat hadden jullie een prachtig en vooral rustig plekje....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijke strandbeelden! Daar ben ik dit jaar wel een beetje jaloers op. Is dit de Vendee-streek? Wat je schrijft over eb en vloed is helemaal waar, wat gaat dat snel! Alleen waar wij waren (Bretagne) dreef dan ook al het alg de stranden op ;-( Hier ziet het strand er supermooi en schoon uit. Ook in Bretagne veel surfscholen: wind genoeg!!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is een prachtige locatie voor een vakantie aan zee. Het strand ziet er zo groot en je foto's zijn geweldig! Sarah x

  BeantwoordenVerwijderen

Supergezellig dat je een berichtje achterlaat, thanx!
Lieve groetjes, Jolanda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...