maandag 19 oktober 2015

Oostvoorne Aan Zee


Het strand is altijd heerlijk in alle seizoenen. Niet lang geleden gingen we op een koude zonnige zondag richting de Maasvlakte en Oostvoorne. Eerst fotograferen in het havengebied en erna naar het strand van Oostvoorne met een bijzonder uitzicht op deze Maasvlakte. Oostvoorne ligt op het eiland Voorne en is nog ZuidHolland.
Als we door de duinen naar het strand lopen zien we enorme zwermen vogels die uit de toppen van de bomen opstijgen, een ronde vliegen en dan weer de bomen ingaan. Klaar om de grote reis te gaan maken. Mooi om deze trekvogels te zien in dit beschermde natuurgebied.

Er zijn veel kitesurfers op het voormalige autostrand met hun kleurige vliegers. Altijd een mooi schouwspel.

We gaan bij restaurant Aan Zee op het terras zitten, wat een unieke plek! 
Aan Zee Oostvoorne is gebouwd met natuurlijke en duurzame materialen. De energie die nodig is wordt opgewekt uit zon en wind en er wordt gekookt op hout dus is er geen aansluiting voor gas nodig. Ze werken alleen met pure en verse producten en dat proef je. Wat hebben we hier heerlijk geluncht met uitzicht op een prachtig natuurgebied en de kust in de verte.

Als we het dak van het restaurant oplopen zien we een kudde schapen. Samen met een herder lopen ze  door dit gebied en houden het gras kort. Bijzonder zo'n kudde met de zee op de achtergrond.

Als we naar boven lopen zien we onderweg allemaal borden staan met uitleg over de duurzame wijze waarop dit gebouw zelfvoorzienend is.
Een unieke plek en we komen vast snel weer terug.
Na een laatste drukke werkweek met ook nog een leuke foto opdracht, heb ik nu een weekje herfstvakantie. Ik ga genieten:)12 opmerkingen:

 1. Wat een mooi gebied! Met van alles wat, heide, schaapjes, zand en zee...én lekker eten. Zelfs het bijtje op de lepel met honing(?) geniet ervan....
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo jammer dat we niet dichter bij het strand wonen! Dit ziet er zo mooi uit, ik heb er dus ook helemaal beelden bij dat het heerlijk was om hier te zijn.

  Fijne vakantie. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig om te zien en mee te beleven, Jolanda!
  Ik wens je een hele fijne vakantie!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, ik houd ook erg van het strand bij Oostvoorne. En 'Aan Zee' is een geweldige plek om te eten, 'k ben er ook een paar keer geweest.
  Leuke foto's, ik krijg zin om weer te gaan.
  Groetjes,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet het er mooi uit daar! Fijne herfstvakantie..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede tip. Misschien een idee voor het volgende weekend.
  Groet, Margo
  (casadinarda.blogspot.bl)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi plekje! Ik snap dat je er genoten hebt!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk dat we op dezelfde plek waren, ik heb ook het bord met de houtoven op de foto en de kudde schapen. Bij Aan Zee is een heerlijk terras waar uit de wind ook swinters heerlijk kunt zitten. Het is echt een plek om teru te komen.
  Groeyjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Jolanda,
  Wat een bijzonder mooie plek. Geen wonder dat je er snel nog eens naar terug wilt gaan.
  Geniet van je vakantie, je hebt het verdiend.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat we op dezelfde plek waren, ik heb ook het bord met de houtoven op de foto en de kudde schapen. Bij Aan Zee is een heerlijk terras waar uit de wind ook swinters heerlijk kunt zitten. Het is echt een plek om teru te komen.
  Groeyjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat was nog eens genieten en door je mooie foto's genoot ik mee. Altijd mooi, zand, zee duinen, in elk jaargetijde. Fijne vakantieweek!

  BeantwoordenVerwijderen

Supergezellig dat je een berichtje achterlaat, thanx!
Lieve groetjes, Jolanda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...