vrijdag 28 augustus 2015

Hier stond de tijd stil

Sarlat-la-Canéda is een van de mooie middeleeuwse stadjes in de Dordogne waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan.
De Dordogne is aan de industriële revolutie en alles wat daarmee samenhangt ontsnapt en dus ook Sarlat. In de middeleeuwen kende het een periode van voorspoed en welvaart. Erna leidde het eeuwenlang een sluimerend bestaan. Niemand was in de Dordogne geïnteresseerd, niemand probeerde het te moderniseren en dan heb je ineens een toeristische trekpleister!
Want druk was het wel toen we Sarlat op een ochtend bezochten. We wilden nog een keer terug op een avond om ergens te gaan eten. Maar toen we later in de week de file zagen om het stadje in te gaan aan het eind van de middag, hebben we dat maar geschrapt.  
In juli en augustus is er ook een theaterfestival in Sarlat, een van de oudste theaterfestivals van Frankrijk waarbij op allerlei openluchtlocaties wordt gespeeld.  Helaas was hierdoor het mooie plein voor het stadhuis vol gezet met een tribune en podium. Maar er was genoeg ander moois te zien.
Sarlat is zeer de moeite waard om bezoekje te brengen, rond te wandelen en even weg te dromen naar lang vervlogen tijden.

zondag 23 augustus 2015

Lovely afternoon @ Madelief
Vandaag was ik een van de gelukkigen die mocht aanschuiven bij een heerlijke high tea in de tuin van Madelief.
Zij heeft een volkstuin waar het heerlijk toeven was op deze mooie nazomer zondagmiddag. Een lange tafel  stond klaar, gedekt met kleurrijke kleden en servies. En vol met zoete en hartige lekkernijen die ze samen met haar vriendin Ilse had gemaakt voor een groep Instagrammers en blogsters. Er waren een aantal oude bekenden voor mij, maar ook nieuwe gezichten.  Leuk om jullie te leren kennen. Wat levert het internet toch mooie en gezellig ontmoetingen op:)
We hebben genoten van een prachtige middag, dank je Madelief!
vrijdag 21 augustus 2015

Plonzen in de Dordogne

Wat is er nou fijner dan aan een rivier te kamperen. En dat deden we in de Dordogne. Vanaf de kust reden we op de bonnefooi hier naartoe. Na een paar campings kwamen we bij deze uit en dat was voor ons een schot in de roos.
Dit was ons prachtige uitzicht, we hadden een open veld voor de 'deur' en achter dat open veld de rivier.
Veel mensen varen met een kano de rivier af en gaan zo op vakantie. Ook op onze camping zetten iedere nacht kanoërs, voor een nacht hun tentjes op.
Het water ziet er kalm uit maar stroomt best hard, het is wel erg helder en ondiep dus heerlijk om in te zwemmen. 
Ik zou me graag weer even mee willen laten drijven op de stroming.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...