maandag 19 december 2016

Winter en zomer in AmsterdamZondag gingen we een dagje naar Amsterdam, we hadden een bijzonder doel. Maar eerst wandelde we naar het Rijksmuseum waar een ijsbaan en kerstmarkt was. Onderweg kom je altijd mooie plaatjes tegen. Als eerst zag je het Amstelhotel, heb je de afgelopen de serie hierover gezien op TV? Heel bijzonder hoe daar gewerkt wordt maar het is een prachtig pand.De Duif is een kerk aan de Prinsegracht, niet alleen als kerk in gebruik maar ook voor andere activiteiten zoals lezingen en concerten.
Aan de overkant dit opvallende pandje waar de duiven af en aan vliegen!Op vele deuren van de grachtenpanden hangen kransen en kerstversieringen!
Wat een gezelligheid bij het Rijksmuseum, vandaag gaan we niet naar binnen maar nemen we een kijkje bij de enorme ijsbaan die ervoor ligt op het Museumplein. Met een beetje verbeelding zie je een middeleeuws schilderij hierin....Ook dit is dan weer een mooi plaatje: American football spelers die een training doen met uitzicht op het Rijksmuseum.
Foodtrucks genoeg voor de inwendige mens. Alle smaken van de wereld zijn aanwezig en gelukkig ook de Hollandse poffertjes. Voor al die toeristen een bijzondere lekkernij.


We wandelen door naar de Pijp. In een pop-up winkel hebben we een Spaanse Cava en tapas proeverij georganiseerd door een neef van mij. Het was een mooie middag met onverwachte familieontmoetingen. 
Coro del Campo bracht ons in Spaanse sferen met gepassioneerde muziek en dans. 
Een vleugje zomer in de winter.
We wandelen door donker Amsterdam terug richting metro en genieten van de lichtjes bij de Amstel en het Amstelhotel.
10 opmerkingen:

 1. Leuke foto's, vooral de eerste van de ijsbaan. Krijg zo'n zin in schaatsen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, die foto's van een winters Amsterdam, vooral die van de ijsbaan zijn leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat is Amsterdam prachtig en zeker in deze tijd, de kerstsfeer de ijsbaan en zelfs de footbalspelers in kerstsfeer met hun rode shirts. kan mij voorstellen dat je hebt genoten en zeker van die onverwachtse ontmoetingen met jawel Spaanse danseressen. geweldig, groet Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's hoor....wat is Amsterdam toch een mooie stad......liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie stukjes Amsterdam laat je ons zien Jolanda. Ik zag één aflevering van het Amstel hotel en heb de anderen gemist jammergenoeg. Was wel heel leuk om te zien. Prachtig zijn je foto's van de ijsbaan, ik zie er inderdaad zo maar een prachtige oude meester in... wat leuk!
  Heel fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele fijne feestdagen! Geniet!

  Liefs,
  Yet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat klinkt als een heerlijke dag! Amsterdam is zo'n mooie stad, met heel veel fotogenieke plekjes. Dat maakt het ook zo leuk om er te zijn!

  Ik wens jou hele fijne feestdagen, met iedereen die je lief is!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een sfeertje! Jij ook hele fijne warme gezellige feestdagen! Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er zijn zoveel prachtige gebouwen te zien, je hebt echt te veroverde de sfeer. Ik wens u een zeer Gelukkig Nieuwjaar. Sarah.x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat Leuk om zo even je familie te ontmoeten!

  BeantwoordenVerwijderen

Supergezellig dat je een berichtje achterlaat, thanx!
Lieve groetjes, Jolanda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...