zaterdag 26 maart 2016

Binnenkijken met een vleugje PasenWe naderen het einde van maart, de lente is officieel begonnen en langzamerhand gaan we het ook eindelijk ook merken in het weer. 
In dit Paasweekend gaan we even binnenkijken in ons huis, met een heel klein beetje Pasen:)
Dit ijzeren minikipje past mooi bij de box met koperen randen. Hij staat op een kiertje voor de plantjes die erin staan. 
Dit ei kocht ik jaren geleden bij House of Seasons en mag iedere Pasen even uit de kast. 
Bolletjes staan overal de laatste maanden. In knop of in bloei, altijd mooi! Ik hoop dat de blauwe druifjes zondag bloeien als onze kinderen, mijn ouders en zusje gezellig komen paasborrelen.Dit stoere lampje op de kast vroeg om stoere leren handgreepjes ipv de deurknopjes aan de kastlade en deurtjes.  (gemaakt van een oud riempje trouwens, ze kosten rond de €10.- per stuk als je ze koopt)


Bloesemtakken in de hoge vaas samen met een eierkransje op de eettafel.
En in de keuken hebben 2 paaskipjes zich genesteld op de plank.Gezellige dagen allemaal!

zondag 20 maart 2016

Slapen in zwart/wit
De afgelopen periode hebben we onze slaapkamer opgeknapt. Het begon met het kiezen van een nieuw bed want ons oude bed viel haast uit elkaar.
Het werd een fantastisch boxspring van Karlson dat elektrisch omhoog kan in de kleur grijs. Een bed voor de rest van ons leven dus!
Maar de rest van de slaapkamer moest ook worden aangepakt, dus witten we de muren en het plafond, schilderden we de kozijnen en legden we een laminaatvloer in donkergrijs. Pittig klusje was dat trouwens...
De kastjes die bleven staan kregen een verfje net als de tafel waar de TV op staat. Dit was ooit onze oude salontafel die mijn man op maat zaagde.
De luikjes mochten blijven. Maar we gingen wel op zoek naar nieuwe rolgordijnen, nachtkastjes, lampen, kastknopjes en accessoires voor de juiste sfeer.
De foto's van mijn man, de kinderen en mijzelf in zwart/wit maken het plaatje voor ons compleet.
 Eindelijk kunnen we heerlijk uitrusten en genieten!We slapen in zwart wit, maar als we wat kleur toevoegen hebben we direct een ander sfeertje. De basis is er.


dinsdag 8 maart 2016

Jheronimus Bosch in OeteldonkAfgelopen zondag was het weer een beetje Carnaval in Oeteldonk ofwel 's Hertogenbosch. Omdat het op carnavalsmaandag erg slecht weer was, was de grote optocht afgelast. Er werd besloten deze te verplaatsen naar zondag 6 maart, mede omdat veel praalwagens waren versierd en opgebouwd in het thema Jheronimus Bosch. We stonden aan de voet van de Sint Jan en bekeken samen met meer dan 100.000 anderen de kleurrijke stoet.
Ook al wonen wij in Rotterdam, we zijn beide opgegroeid met carnaval. Mijn man als kind van Brabantse ouders en een volledige Brabantse familie. En ik die als kind verhuisde naar Den Bosch. 
Wij kwamen elkaar tegen tijdens carnaval 29 jaar geleden en hebben al heel wat jaar samen met ons gezin en familie dit mooie feest gevierd. Onze zoon heeft de laatste jaren vol overgave dit stokje overgenomen.
Hou je niet van carnaval, scrol toch nog even verder want aan het eind van de middag brachten we nog een bijzondere bezoek.Het schilderij "de 7 hoofdzonden" is door een navolger van Bosch gemaakt en thema van deze wagen.


 

De vis komt op vele Bosch schilderijen terug en hier zie je 'm symbolisch met de kwast in zijn mond.

 
 


Deze groep maakt een parodie op de vele toeristen die op een bootje door de Dieze varen, zeker tijdens dit speciale jaar. Als je trouwens  Den Bosch een bezoek brengt moet je ook zeker zo'n unieke rondvaart onder de stad door maken. Echt een aanrader, wel even reserveren van te voren.Carnaval is kleurrijk, gezellig en op deze mooie dag in de zon was het dus echt genieten.
Jheronimus Bosch was het thema van veel wagens.
Hij staat bekend als de belangrijkste kunstenaar van de late Middeleeuwen. In zijn schilderijen combineert hij traditie, realiteit en zijn eigen fantasie. Een fantastische mix van werelden waar je niet op uitgekeken raakt.
Bosch, een schilder die in 1450 wordt geboren in 's Hertogenbosch, woonde aan de markt en word op 9 augustus 1516 begraven in de St Jans kathedraal.
500 jaar Jheronimus Bosch wordt groots gevierd dit jaar met heel veel activiteiten die je allemaal kunt bekijken op de website.
Zo kun je de St Jan op, en van grote hoogte de stad en natuurgebied Het Bossche Broek bekijken tijdens een wandeling door de dakgoten van de kathedraal. Onder begeleiding van een gids kun je op 25 meter hoogte de 96 uit natuursteen gehouwen bijzondere luchtboogbeelden bekijken die soms uit een schilderij van Bosch lijken te zijn weggelopen.
 Tijdens het leven van Jheronimus Bosch was de kathedraal nog niet voltooid en vonden belangrijke bouwwerkzaamheden plaats. Hierdoor heeft de schilder de kerk nooit helemaal gekend zoals wij hem nu zien. Wel lijkt het erop dat Bosch betrokken is geweest bij het ontwerp van diverse attributen. De gelijkenis tussen de fantasierijke beelden van fabeldieren, muzikanten, draken, potsenmakers en monsters en het werk van Jheronimus Bosch is treffend. Ook heeft hij panelen geschilderd voor de altaren en doen sommige muurschilderingen denken aan zijn stijl. Dus ook even binnen kijken als je er toch bent! Tot oktober kun je dit unieke dak op en ik ga dat zeker doen.


We hadden voor 17.00 uur tickets voor het Noord Brabants museum waar momenteel de tentoonstelling 'Visioenen van een genie' te zien is t/m 8 mei. We zagen nog een stukje optocht voorbij komen terwijl we op het voorplein van het museum stonden. Bijzonder!
 Van over de hele wereld zijn Bosch schilderijen verzameld en de tentoonstelling geeft een uniek overzicht van alles wat hij heeft gemaakt. Binnen mochten geen foto's worden gemaakt maar ik kan je verzekeren dat het de moeite waard is om tussen al die fantasievolle kunstwerken van meer dan 500 jaar oud te lopen. Ze hadden nu gemaakt kunnen zijn....


Den Bosch viert dit Bosch500 jaar met heel veel evenementen, voorstellingen en activiteiten dus het is zeer de moeite waard om Den Bosch te bezoeken. Dat is het trouwens altijd en ik ga zeker nog wat activiteiten bezoeken. Wordt vervolgd dus!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...