maandag 19 december 2016

Winter en zomer in AmsterdamZondag gingen we een dagje naar Amsterdam, we hadden een bijzonder doel. Maar eerst wandelde we naar het Rijksmuseum waar een ijsbaan en kerstmarkt was. Onderweg kom je altijd mooie plaatjes tegen. Als eerst zag je het Amstelhotel, heb je de afgelopen de serie hierover gezien op TV? Heel bijzonder hoe daar gewerkt wordt maar het is een prachtig pand.De Duif is een kerk aan de Prinsegracht, niet alleen als kerk in gebruik maar ook voor andere activiteiten zoals lezingen en concerten.
Aan de overkant dit opvallende pandje waar de duiven af en aan vliegen!Op vele deuren van de grachtenpanden hangen kransen en kerstversieringen!
Wat een gezelligheid bij het Rijksmuseum, vandaag gaan we niet naar binnen maar nemen we een kijkje bij de enorme ijsbaan die ervoor ligt op het Museumplein. Met een beetje verbeelding zie je een middeleeuws schilderij hierin....Ook dit is dan weer een mooi plaatje: American football spelers die een training doen met uitzicht op het Rijksmuseum.
Foodtrucks genoeg voor de inwendige mens. Alle smaken van de wereld zijn aanwezig en gelukkig ook de Hollandse poffertjes. Voor al die toeristen een bijzondere lekkernij.


We wandelen door naar de Pijp. In een pop-up winkel hebben we een Spaanse Cava en tapas proeverij georganiseerd door een neef van mij. Het was een mooie middag met onverwachte familieontmoetingen. 
Coro del Campo bracht ons in Spaanse sferen met gepassioneerde muziek en dans. 
Een vleugje zomer in de winter.
We wandelen door donker Amsterdam terug richting metro en genieten van de lichtjes bij de Amstel en het Amstelhotel.
zondag 11 december 2016

Welkom kerstboom


Niet te geloven hoe de tijd voorbij vliegt. Mijn vorige post is van 4 weken geleden! 
Drukke werkweken gehad en daarbij opgeteld nog dat ik een paar weken niet lekker was, dus dan schiet uitgebreid bloggen erbij in. Op mijn Rotterdamblog en Instagram was ik wel wat meer aanwezig. 
Maar nu dus weer een mooie kerstpost, niet te geloven trouwens dat ik een paar jaar gelden gewoon een 'daily decemberpost" had. Al hoewel dat ook wel weer vergelijkbaar is met de vrijwel dagelijkse plaatjes die ik op Instagram post.
Maar bij deze dus onze boom, eerst mocht -ie even wennen bij ons met alleen lichtjes en gisteren had ik even tijd voor de ballen, engelen en vogeltjes die erin hangen, Buiten hangen ook de lichtjes in de bomen, en verder wat gezellige hoekjes gemaakt. Wat vinden jullie van mijn kerstbos in de vensterbank?
Heb je zin om te komen kerstshoppen in Rotterdam, op Rotterdam through my lens zet ik alle leuke kerstmarkten voor je op een rij. Dus wie weet tot ziens:)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...