zondag 5 februari 2017

Heilig water en kleurrijke mensenVorig jaar om deze tijd maakten we plannen voor onze reis naar Bali in mei. Het blijft heerlijk om terug te kijken en door de foto's te bladeren. Er staan nog vele mooie foto's in mijn Balimap dus af en toe ga ik jullie, zeker in deze winterdagen, trakteren op het warme Bali!
Vandaag een bezoek aan Pura Tirta Empul, dit is  is een Hindoeïstische tempel met een heilige waterbron, vlak boven Ubud. 
Naast de toeristen komen ook veel Indonesiërs hierheen om te baden en offers te brengen en dat geeft mooie plaatjes.Pura Tirta Empul werd gebouwd in het jaar 962 tijdens de Warmadewadynastie. Op dit tempelcomplex ontspringt een heilige bron, aan dit water wordt een helende werking toegeschreven. Ook de nabij gelegen rivier Pakerisan wordt met dit heilige water gevoed. Veel Balinezen gaan jaarlijks een keer naar Tirta Empul om zich hier te baden. Volgens de legende is de bron door de god Indra geschapen.
De heren hierboven zijn traditioneel gekleed in hun sarongs maar de zonnebrillen en leren jacks doen weer Westers aan!Het water zou kwade geesten kunnen verdrijven, voorspoed kunnen geven en lichaam en geest kunnen reinigen. Ook zou het mensen kunnen genezen van allerlei ziekten.
Voordat Balinezen zich reinigen met het heilige water in het waterbassin, brengen zij eerst een bezoek aan de hoofdtempel waar zij de goden offers brengen. Vervolgens gaan zij het bassin in om te bidden en zich te reinigen. Sommige mensen nemen het heilige water ook in flessen mee naar huis.
In de tempels worden de offers gebracht door de gelovigen, het hele gezin doet mee. Heel bijzonder om te zien hoe de Balinezen dit beleven en het in hun dagelijks leven verweven is.En als je even moet wachten, zijn ook hier de social media bij de hand.
Het water in de heilige bron is prachtig van kleur!


Mensen kijken is het allerleukste wat er is. 
Terwijl deze man geniet van zijn rust momentje, moeten de dames hieronder hard aan het werk!We verlaten deze heilige plek langs kraampjes met fruit, kleding en souvenirs. Zoals je bij alle tempels ziet.
Veel van de groene planten die we in huis zetten heb ik in Bali in de natuur en de tuinen gezien. Ik word helemaal blij van al het groen!5 opmerkingen:

 1. Prachtig! Wat heerlijk dat je ook nog zo lang nageniet van zo'n reis hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi.....en bijzonder ...liefs fijne week Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thank you, Jolanda, for the gift of these extraordinary photographs of such a beautiful part of the world. I really was transported from a chilly NYC morning across the world to Bali. xo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om af en toe de foto's erbij te pakken en jezelf weer onder te dompelen met alles uit dit verre prachtige land. Nagenieten van een mooie reis. Azië blijft bijzonder.
  Groet, Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik naar je foto's kijk, voel ik zon en warmte. Alleen dat al...heerlijk. Het lijkt mij een prachtig land, wie weet komt het er ooit nog eens van om hier naar toe te gaan. Het lijkt mij absoluut de moeite waard.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen

Supergezellig dat je een berichtje achterlaat, thanx!
Lieve groetjes, Jolanda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...