zondag 13 augustus 2017

Genieten in BarcelonaWe zijn een paar weken in Spanje geweest en dan is een bezoekje aan Barcelona een must, zeker op een bewolkte dag.
Hoewel het druk is in Barcelona in de zomermaanden, blijft het er toch gezellig. We komen aan met de metro op de Ramblas en wandelen langs de pleinen en straatjes.Het is leuk om de mensen in de stad te observeren en fotograferen.
Het havengebied is moderner dan de oude stad en de boulevard erlangs een stuk rustiger. 
Ons doel is Parc de la Ciutadella. Tijdens onze citytrip een paar jaar geleden was het niet gelukt om hierheen te gaan. Het park ligt midden in de stad en ook de Zoo is hier gevestigd. Veel locals bezoeken het park om hard te lopen, picknicken of en wandeling te maken.De grote waterval is mede ontworpen door Gaudi. Momenteel niet in gebruik maar wel een markant punt in het park.Bij de grote vijver kun je een bootje huren en er liggen veel grote historische gebouwen om het park heen.We wandelen terug richting Barcelonetta en het strand. Want dat is zo fijn aan Barcelona, je kunt een stad bezoeken en dat combineren met strandbezoek!


Aan het eind van de dag gaan we terug naar de Ramblas waar we de metro nemen richting trein.
En dan zijn hier altijd de levende standbeelden te zien, blijft leuk!


Als je aan de Spaanse kust verblijft is een bezoekje aan Barcelona zeer de moeite waard, er is genoeg te doen en zien maar vanwege de drukte zou ik wel vooraf bepalen wat je wilt doen.
We maakten eerder al eens een citytrip hierheen in maart, toen was het een stuk rustiger.

Jolanda

3 opmerkingen:

  1. Geweldig, ooit in Barcelona geweest en jouw foto's roepen gelijk weer de herinneringen op. Het is een prachtige stad, de architectuur en de cultuur. Wat een mooie reportage. groet Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's weer Jolanda. Elk jaar bezoeken we Barcelona en ontdekken steeds wel iets nieuws. Het park ben ik nog niet geweest. Morgen gaan we weer heen dus wie weet!? Eigenlijk willen we ook naar Tibidabo. We laten de dag maar op ons af komen. Maar dank voor de foto's en de tips! Groetjes, Agnes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat is het toch een prachtige stad. Als ik jouw foto's zie zou ik er zo wel weer een bezoekje willen brengen.

    BeantwoordenVerwijderen

Supergezellig dat je een berichtje achterlaat, thanx!
Lieve groetjes, Jolanda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...