donderdag 10 mei 2018

Prachtig Madeira!Een week hebben we doorgebracht op het bloemeneiland Madeira en we hebben er enorm van genoten. 
Wat een prachtig, bergachtig eiland met vriendelijke mensen, mooie natuur en enorme vergezichten.
Ons hotel lag op een berg aan de zuidzijde van Madeira. Dat geeft mooie uitzichten maar betekent ook wat lagere temperaturen en soms laaghangende bewolking waar je dan midden in zit. Daar later meer over. 
Er zijn veel tunnels aangelegd op Madeira zodat de toeristen niet uren bezig zijn om van de een naar de nadere kant van het eiland te rijden maar je gaat ook nog regelmatig slingerend een berg over. En dan is het genieten van de uitzichten met de huisjes en de vele tuitjes tegen de bergen aan!
Omdat de bergweggetjes vaak niet breed zijn zijn er creatieve oplossingen bedacht om je auto te parkeren. Want als je op Madeira woont of verblijft, kun je niet zonder.
We gaan de hoogte in, naar onze eerste bestemming en zullen dat deze week vaak doen!Onze eerste dag was zonnig en we bezochten Cabo Girão, een klif boven de oceaan van 580 meter hoog. Het is een van de hoogste kliffen van Europa en vanaf het uitkijkpunt heb je een werkelijk schitterend uitzicht. Wanneer je van de klif naar beneden kijkt zie je onder je terrassen, met daarop door boeren bebouwde akkers. Extra spectaculair is dit uitkijkpunt vanwege de glazen vloer op het uitkijkplatform. Ik heb behoorlijk hoogtevrees dus erop staan ging me net wat te ver...en ernaast waren de uitzichten net zo mooiDe lappendekens tegen de bergen aan zijn de vele perceeltjes waarop groente wordt verbouwd. Met een heel trappen- en irrigatiesysteem is het een bijzonder gezicht. Ook de bananenboom plantages aan de zuidkant van het eiland had ik niet verwacht. Het klimaat op Madeira is erg constant met regelmatig wat regen dus zeer vruchtbaar.
Bijnaam van Madeira is 'bloemeneiland'. Hoewel we vroeg in het seizoen waren en de vele bermen met Hortensia's en Agapanthus nog niet bloeiden kwamen we hier en daar toch al prachtige bloeiers tegen.
Omdat de bergweggetjes mal en hoog zijn, zie je langs de weg vaak dit soort afscheidingen, geeft toch een veilig gevoel.


We rijden door langs de zuidkust van Madeira en genieten van al het moois onderweg. De vele (kust)dorpjes, mooie uitzichten en ons einddoel vandaag is Ponta do Pargo, op de punt van het eiland.

Wordt vervolgd dus:)
Jolanda
3 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk dat ik even met je mee mocht op vakantie! Ziet er adembenemend uit, zo mooi! En wat een briljante oplossing voor het parkeerprobleem! :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtig eiland en die uitzichten, wat mooi allemaal. Ik zou ook niet op die glazen vloer zijn gaan staan, hoor, doodeng.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er prachtig uit! En de mensen zijn wel vindingrijk zeg.

    BeantwoordenVerwijderen

Supergezellig dat je een berichtje achterlaat, thanx!
Lieve groetjes, Jolanda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...